Пригожин після переговорів з Лукашенком згорнув свої війська, що йдуть на Москву / скріншот

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин помре не своєю смертю, йому не судилося, певен військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Заколот "вагнерівців" увійде в історію заколотів як один з найперспективніших, адже Пригожину і його ораві головорізів і справді практично не чинився опір дорогою на Москву, але і як один з найбільш бездарних і нікчемних, - зазначив він. - І справді, такого завершення пригожинського заколоту ніхто не очікував, особливо після того, як російська авіація стала падати, немов підхопила пташиний грип, а браві тік-ток війська Кадирова зупинилися в передмісті Ростова, боячись заходити в місто для зіткнення з "вагнерівцями".

Коваленко акцентував, що у підсумку зганьбилися і Пригожин, який продемонстрував те, що "він не здатний дотискати", і кремлівський диктатор Володимир Путін:

Відео дня

"Військовий злочинець, що знаходиться в розшуку МКС Путін показав свою слабкість і нікчемність, страх і відсутність контролю. Всі побачили, що Путін нездатний контролювати ситуацію в країні. Всі, починаючи від внутрішніх еліт, продовжуючи західними спостерігачами і закінчуючи друзями Росії, які не друзі їй зовсім... По суті, Путін зганьбився на весь світ тим, що він злякався зека, кухаря хот-догів, директора фабрики тролів, офіційну особу незаконної, згідно з російським же законодавством, ПВК. Президент Росії прогнувся під людину, у свій час місце якого було біля параші".

На думку експерта, Росія деградує на очах:

"Події проведеної доби - це лише прелюдія подій, яким судилося ще бути. Адже всі побачили, що таке насправді Росія, не тільки на полі бою, в чужій країні, але і на своїй території. Нікчемна, слабка, ніяка".

Заколот Пригожина - актуальне 

Як писав УНІАН, колишній керівник Московського бюро CNN Джилл Догерті припустила, що Пригожин ризикує бути вбитим російськими спецслужбами.

А британський генерал, колишній начальник Генерального штабу Великобританії Річард Даннат заявив, що ПВК "Вагнер" може очолити нову атаку РФ на Київ з білоруської території. На його думку, українським лідерам варто остерігатися можливого нападу Пригожина на столицю України.