Контрнаступ на півдні ЗСУ офіційно розпочали 29 серпня / instagram.com/libkos

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прокоментував успіхи захисників під час контрнаступальних дій на півдні й на Харківському напрямку.

Про це йдеться у Facebook Залужного.

Він підтвердив тезу, озвучену Зеленський напередодні, що протягом останніх кількох днів ЗСУ звільнили від загарбників понад тисячу квадратних кілометрів української землі.

Відео дня

"Нам дуже важко, але ми просуваємося вперед. Вдячні співгромадянам, які допомагають і чекають на нас", - висловився Залужний.

Війна в Україні: актуальні дані

ЗСУ пішли у контрнаступ на Херсонському та Харківському напрямках. 8 вересня Генштаб прозвітував про деокупацію низки сіл у Харківській області, а також міста Балаклії, яке було під контролем РФ 6 місяців.

Усього за три дні захисники просунулися під Харковом на 50 км углиб окупованих Росією територій. З 1 вересня звільнено понад тисячу квадратних кілометрів української землі, зазначив президент Володимир Зеленський.

Після Балаклії, вважають аналітики з Інституту вивчення війни, українці можуть звільнити за 72 години і Куп'янськ – це важливий логістичний шлях, що забезпечує угруповання ворога на сході України.

На думку американського генерала Марка Міллі, контрнаступ ЗСУ досі поки що на ранніх стадіях, але вже помітний стійкий прогрес.

З початку повномасштабної війни ЗСУ знищили вже 51 900 окупантів та тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: