Ситуація на українсько-білоруському кордоні є контрольованою / фото ілюстративне REUTERS

Українські прикордонники не фіксують якихось активних дій на кордоні з Білоруссю через запровадження у Лельчицькому районі сусідньої країни режиму контртерористичної операції. Про це у коментарі Українській правді повідомив речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко.

За його словами, наразі ситуація на українсько-білоруському кордоні є контрольованою.

"Інформація про запровадження в одному з районів Гомельської області Білорусі, що межує з кордоном України, режиму контртерористичної операції більше схожа на привернення уваги", - зазначив Демченко.

Відео дня

Він зазначив, що в цьому районі на території Білорусі планувалося проведення "якихось чергових нескінченних навчань, які проводяться в Білорусі постійно".

"Не виключено, що ці навчання вони вирішили назвати контртерористичним режимом. Однак якоїсь значної активності по той бік кордону ми не спостерігаємо. Ми продовжуємо укріплювати наш кордон і пильно його обороняти, аби не допустити жодних провокацій", - підкреслив речник ДПСУ.

Як відомо, 15 лютого КДБ Білорусі повідомило, що в Лельчицькому районі Гомельської області на кордоні з Україною ввели режим контртерористичної операції. У райвиконкомі пояснили, що його було запроваджено в межах навчань.

Білорусь і війна в Україні - останні новини

Наприкінці січня Китай доставив у Білорусь вантаж військового призначення. За даними спостерігачів, всього було здійснено чотири вантажних рейси поспіль.

Раніше на зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним лідер Білорусі Олександр Лукашенко поділився міркуваннями на рахунок України і країн Балтії.

Вас також можуть зацікавити новини: