Європейські компанії зможуть приступити до детального опрацювання свого проекту ударного безпілотника / airbus.com

Європейський авіабудівний концерн Airbus успішно захистив ескізний проект ударного безпілотного літального апарату з великою тривалістю польоту.

Читайте такожВійська ППО України збили на Донбасі російський безпілотник "Орлан-10" (фото)

Про це повідомляє N+1, посилаючись на повідомлення концерну, який виступає головним розробником проекту. Крім нього, розробкою займаються французька компанія Dassault Aviation та італійський холдинг Leonardo.

Відео дня

Зазначається, що ескізний проект – це перший етап в програмі створення будь-якого озброєння. Тепер компанії, що беруть участь у проекті безпілотника, зможуть стати до його детального опрацювання.

З проектом нового БПЛА розробники мають намір взяти участь у тендері європейської Організації зі співпраці в сфері спільних озброєнь.

Вперше проект перспективного європейського безпілотника було представлено у квітні минулого року. Апарат передбачається виконати за класичною схемою низькоплана з Т-подібним хвостовим оперенням. Апарат буде оснащено двома турбогвинтовими двигунами.

Перший політ нового безпілотника заплановано на середину 2020-х років.

Раніше експерти назвали світових лідерів у виробництві зброї. На першому місці у списку ста найбільших виробників зброї як і раніше знаходиться американський концерн Lockheed Martin, чий дохід в 2017 році склав 44,9 мільярда доларів США.