Носіями нових безпілотників стануть палубні літаки радіоелектронної боротьби EA-18G Growler / фото flickr.com/cne-cna-c6f

ВМС США восени 2019 року проведуть перші випробування мініатюрних безпілотних літальних апаратів, призначених для проведення радіоелектронної розвідки та радіоелектронного придушення.

Як пише N+1 з посиланням на C4ISRNET, носіями нових безпілотників у перспективі стануть палубні літаки радіоелектронної боротьби EA-18G Growler, можливості яких і повинні будуть розширити нові безпілотні апарати.

У складі збройних сил літаки радіоелектронної боротьби повинні виконувати кілька завдань. У їх числі - постановка перешкод систем зв'язку супротивника, придушення радіолокаційних станцій і систем наведення, озброєння, а також виявлення радарів і передавальних антен. Літаки радіоелектронної боротьби можуть, наприклад, "приховувати" переміщення військ, пригнічуючи системи виявлення супротивника.

Відео дня

Читайте такожНовий російський ударний безпілотник "Мисливець" назвали поцупленим RQ-170

Для вирішення цих завдань американські ВМС сьогодні використовують палубні літаки радіоелектронної боротьби EA-18G, а Корпус морської піхоти - EA-6B Prowler (планується списати до кінця 2019 року). Передбачається, що літаки Growler зможуть випускати літаки радіоелектронної боротьби задовго до входження в зону дії радарів і систем протиповітряної оборони противника.

Військові вважають, що нові апарати дозволять істотно збільшити масштаби радіоелектронної розвідки за один виліт літака, а також забезпечувати придушення радіоелектронних систем противника на більшій площі.

Розробкою нових апаратів займаються американські компанії Northrop Grumman і VX Aerospace. Проект отримав назву Remedy. Він передбачає створення невеликого безпілотника зі складними крилом та хвостовим оперенням, який може вміститися в корпус стандартної бомбової касети.

Після скидання касети безпілотник буде вивільнятися з неї та летіти за наміченим маршрутом на відстані до 100 морських миль (185 кілометрів) від літака-носія. У польоті такий апарат буде вести радіоелектронну розвідку і передавати дані на літак носій, яким також може бути і винищувач F/A-18 Super Hornet.