Найближчим часом МІГ-29УБ буде приймати командування Повітряних сил ЗС України / фото УкрОборонПром

Державне підприємство "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" успішно завершило льотні випробування навчально-бойового літака МіГ-29УБ після ремонту на підприємстві.

Про це повідомляє прес-служба заводу.

Читайте такожНа заводі у Львові розширили можливості з ремонту озброєння літаків типу МіГ-29

Відео дня

Як повідомляється, найближчим часом літак прийматиме Командування Повітряних сил ЗС України.

Після завершення деяких обов'язкових процедур (оформлення документації, ознайомлювальний політ, передача авіаційної техніки та наземного обладнання фахівцям військової частини тощо) ще один МіГ встане на відновлене крило.

МіГ-29УБ – навчально-тренувальний літак, створений на базі МіГ-29 та має два місця – для льотчика-інструктора і льотчика-курсанта.

Нагадаємо, 27 лютого 2014 року близько 23:00 озброєні люди у військовій формі без розпізнавальних знаків блокували в'їзд на аеродром "Бельбек", який знаходиться в 25 км від Севастополя. На "Бельбеку" базується Севастопольська бригада тактичної авіації ім. Покришкіна українських ВПС.

Літаки Севастопольської бригади тактичної авіації Повітряних сил постраждали від вандалізму російських військових і потребували в заводському ремонті. У літаків Міг-29, Міг-29УБ та Л-39 в кількох місцях були прострелені колеса, "перекушені" шланги, сокирою перерубані кабелі, двигуни завалені камінням, а масло і технічні рідини витекли на землю.