Ілюстрація / REUTERS

Лейбористська партія Великобританії оголосила про те, що має намір "підтримувати етичну політику" щодо ізраїльсько-британського торговельного співробітництва, що включає також визнання за палестинськими біженцями права на повернення.

Дана політика передбачає заборону на продаж зброї Ізраїлю та Саудівській Аравії, оскільки вона може бути використана проти жителів Ємену і сектора Газа, пише 26 вересня NEWSru.co.il зі посиланням на сайт газети The Jerusalem Post.

Глава тіньового МЗС Емілі Торнберрі обіцяє негайно приступити до реалізації даного проекту.

Відео дня

"Ми обіцяємо провести кардинальну реформу експорту озброєнь і не дозволимо уряду закривати очі на те, що британською зброєю вбивають невинних дітей" – наводить видання слова лейбористки.

Читайте такожВиробників зброї звинуватили у відсутності етики та торгівлі з країнами-порушниками прав людини

Раніше повідомлялося, що в ході завершився в минулий понеділок щорічної конференції Лейбористської партії Великобританії, що проходила протягом трьох днів у Брайтоні і присвячена здебільшого проблеми брекзиту, учасники закликали її лідера Джеремі Корбіна посилити політику щодо Ізраїлю.

Лейбористи переважною більшістю голосів вперше схвалили бойкот ізраїльських товарів, вироблених за так званою "зеленою межею", і прийняли рішення не укладати торговельних угод з єврейською державою, яка "відмовляється визнати право палестинців".

Учасники конференції також підтримали права палестинських біженців на повернення в Ізраїль і відмову від продажу зброї єврейській державі. Засідання проходило під розгорнутими палестинськими прапорами і вигуками "Свободу Палестині!"

Зазначимо, що, згідно з даними останніх опитувань, дві третини лейбористів не вважають, що у партії "є проблема з антисемітизмом", а більш ніж половина проти підписання торгових угод з Ізраїлем після реалізації брекзита. У резолюції, прийнятій на цьому з'їзді, йдеться: уряди США і Ізраїлю "знищують можливість миру на території Палестини", а мирний план Трампа "ігнорує права палестинців".

Лейбористи вважають, що всі угоди з Ізраїлем повинні бути засновані на міжнародних законах і постановах ООН, які визнають права палестинців на рівність і справедливість та права біженців на повернення".