Британські інструктори з 2015 року підготували понад 17,5 тис. військовослужбовців ЗСУ \ mil.gov.ua

Інструктори з Великобританії залучать військових з підрозділів Повітряних сил України (ПСУ) до підготовки за програмою тренувальної місії Orbital.

Читайте такожІнструктори з США провели тренінг для українських військових з використання американських прикордонних катерів (фото)

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони, командир операції Orbital полковник Майк Веймут під час зустрічі в Командуванні ПСУ заявив, що основне завдання тренувальної місії - допомогти силам оборони України стати сильнішими.

Відео дня

"Військові нашої країни проводять десятки операцій по всьому світу, при цьому, саме співпраця з Україною є для нас одним із пріоритетів", - заявив Веймут на зустрічі з представниками Командування Повітряних сил ЗСУ.

Він додав, що хоча основним акцентом роботи британців в Україні є підготовка військових сухопутних військ, до операції Orbital залучать фахівців та підрозділи Повітряних сил.

Своєю чергою, в Командуванні Повітряних сил прокоментували, що залучення до операції Orbital й співпраця з Британію загалом є вкрай важливою для України, адже українська армія орієнтується на стандарти країн Альянсу.

Також сказано, що у 2017–2018 роках іноземні партнери України провели низку тренувань для фахівців Повітряних сил. Вони відбулися й у військових частинах, і в Харківському університеті Повітряних сил. Це були заняття з тактичної медицини, пошуково-рятувального забезпечення, виживання льотного складу, курси штабного планування.

Як повідомляв УНІАН, британські інструктори з 2015 року підготували понад 17,5 тис. військовослужбовців ЗСУ. Британія до березня 2023 року продовжить підготовку українських військових за програмою Orbital.