"Новатор" отримає цивільну версію / ukrarmor.com

Компанія «Українська бронетехніка» оголосила про розробку цивільної версії свого броньованого автомобіля «Новатор».

Читайте такожМіноборони втратило інтерес до українського броньовика «Дозор-Б» і купує його польський аналог

Як повідомляється на сайті компанії, протягом останніх місяців виробник отримав велику кількість запитів на придбання цивільної версії цього авто.

Відео дня

Зазначається, що прийом замовлень на Novator-CV розпочнеться наприкінці 2020 року. Цивільна версія «Новатора» буде подібна військовій в усьому, крім бронезахисту.

Novator-CV отримає восьмициліндровий турбодизель об’ємом 6,7 літри і потужністю 300 к. с. Максимальна швидкість у 180 км/год буде обмежена електронікою.

Розробники обіцяють, що машина збереже можливість впевнено долати підйоми з кутом до 60% і брід завглибшки до 0,7 метра, а також рухатися з боковим нахилом до 50% і при цьому перевозити у вантажному відсіку до 2 тонн.

Повнопривідний п’ятимісний автомобіль буде комплектуватися 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач, пневмопідвіскою із змінним кліренсом, гідравлічними подвійними гальмами з системою ABS, а також потужною електричною лебідкою з довжиною троса 30 метрів.

У базовій версії авто збереже систему нічного водіння, підігрів всіх стекол і дзеркал, люк для виходу на дах, автоматичну систему пожежогасіння салону і двигуна, автоматичну систему підкачки шин, електричний інвертор на 220 вольт, роз’єми для зарядки мобільних телефонів і радіостанцій, а також систему клімат-контролю.

Оригінальний «Новатор» створений для потреб ЗСУ та спецпідрозділів, до його розробки в якості експертів залучалися офіцери і бійці Збройних сил. Цивільну версію авто виробник позиціонує як авто для бездоріжжя та подорожей.

У березні повідомлялось, що український бронеавтомобіль "Барс-8" із протимінним та балістичним захистом, а також системою забезпечення життєдіяльності екіпажу успішно пройшов державні випробування.