Бронеавтомобіль "Барс-8" пройшов держвпробування / Скріншот - Facebook, Урядовий портал

Сучасний український бронеавтомобіль "Барс-8" із протимінним та балістичним захистом, а також системою забезпечення життєдіяльності екіпажу успішно пройшов державні випробування.

Читайте такожВ Україні модернізували танк Т-80 (фото)

Про це повідомляється на сторінці Урядового порталу у Facebook.

Відео дня

"Успішно завершились державні випробування бронеавтомобіля «Барс-8»!", - йдеться у повідомленні.

"Барс-8" - це сучасна ефективна машина на рівні кращих світових стандартів, яка має шасі підвищеної прохідності, 6,7-літровий турбодизельний двигун Cummins, броньований протимінний і балістичний захист, а також систему забезпечення життєдіяльності екіпажу.

Зазначається, що "Барс-8" використовуватимуть під час ведення бойових дій, зокрема, для транспортування особового складу, перевезення вантажів, під час виконання тактичних завдань та охорони блокпостів, а також як медичний евакуаційний транспорт.

Як повідомляв УНІАН, програма державних випробувань автомобіля "Барс-8" тривала понад два роки. Техніка успішно пройшла усі етапи – ходові випробування, проходження бродів, подолання бездоріжжя, підйомів та спусків, зручність десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість та низку інших важливих тестів.