БПЛА будуть повністю взяті на озброєння НАТО в 2022 році УНІАН

НАТО взяло на озброєння новітні безпілотники RQ-4D програми Наземного спостереження Альянсу і збирається контролювати ними ситуацію в інших країнах.

Читайте такожНАТО провело навчання зі стримування ворожих літаків

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг норвезькому виданню Verdens Gang, передає ТСН.

Відео дня

За словами Столтенберга, БПЛА будуть літати над територією країн-членів НАТО, але також можуть побачити, що відбувається в сусідніх країнах. Таким чином, безпілотники повинні дати набагато краще розуміння того, що відбувається з іншого боку кордону.

"Якщо б ми мали цей потенціал в 2014 році, коли Росія застосувала військову силу в Україні і анексувала Крим, це дало б нам набагато більш точну інформацію про те, що відбувається. Під час кризи спостерігається багато розгубленості і невизначеності. Тоді достовірна інформація про те, що відбувається, є надзвичайно важливою", – сказав генсек.

RQ-4D створені на базі американської моделі дрона Block 40 Global Hawk, однак модифіковані відповідно до вимог Північноатлантичного альянсу. Вони вже проходять випробування на військовій базі на італійському острові Сицилія і будуть повністю взяті на озброєння у 2022 році.