Ілюстрація / REUTERS

В Міністерстві оборони США підтвердили те, що встановили ракети з ядерними боєголовками на своїх підводних човнах.

Про це 7 лютого повідомили на сайті оборонного відомства, пише ТСН.

Читайте такожСтали відомі учасники українсько-американських навчань Sea Breeze 2020 в Одесі

Відео дня

За словами очільника Пентагону Марка Еспера, таким чином Штати хочуть запобігти конфліктам з різними країнами і розглядають варіанти для стримування можливих воєн.

"Ми прагнемо мати різні варіанти дій, вони дозволяють нам стримувати конфлікти. Зрештою ми хочемо стримувати конфлікт, але якщо буде необхідно, то хочемо бути готовими воювати і виграти. Так що в результаті наше завдання - дати президентові більше можливостей для стримування будь-якої країни від конфлікту", - сказав Еспер.

Нагадаємо, уночі проти 3 січня США влаштували ракетний обстріл неподалік Міжнародного аеропорту Багдаду - внаслідок нього, зокрема, був убитий командир елітного підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані.  Після цієї події ситуація на Близькому Сході різко загострилася: в Ірані обіцяють помститися США, влада Іраку засудила операцію, а Держдеп США закликав американців негайно покинути територію Іраку.

Сулеймані називали одним із найвпливовіших осіб на Близькому Сході. ТСН.ua розповідає, хто він такий, чому його вбивство викликало такий резонанс у світі і як тепер може спалахнути чергова гаряча війна на Близькому Сході.

Уночі проти 8 січня Іран розпочав свою "помсту" - здійснив низку ракетних ударів по місцях дислокації американців в Іраку. Зокрема, ракети були направлені в бік авіабази Айн аль-Асад на заході Іраку та інфраструктури поблизу Ербіля, серед якої і американське консульство.

У МЗС Ірану запевнили, що здійснили пропорційну відповідь на убивство генерала Сулеймані.