Олексій Данілов і старший радник США з питань військово-промислового комплексу України Дональд Вінтер / фото rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов і старший радник США з питань військово-промислового комплексу України Дональд Вінтер обговорили перспективи розвитку оборонно-промислового комплексу.

Як повідомляє прес-служба РНБО, сторони обговорили актуальний стан реформування і розвитку ОПК, двосторонню співпрацю між Україною та США у цій сфері та перспективи її подальшої інтенсифікації.

Данілов висловив подяку США за незмінну та послідовну підтримку України. «Ми вдячні американському народу за допомогу, яку ви надаєте нам у ці складні часи зовнішньої агресії та неоголошеної війни», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожВ Україні відбулися успішні випробування ракети "Вільха-М" – РНБО

«Данілов підкреслив, що президент України Володимир Зеленський поставив чіткі цілі для України у сфері ОПК - виробництво сучасного озброєння, а також створення систем інформаційного та кіберзахисту», - йдеться у повідомленні. Секретар РНБО наголосив на важливості співпраці з державами-партнерами у цьому напрямі.

Своєю чергою, Вінтер наголосив, що ОПК відіграє одну з ключових ролей у зміцненні економіки та обороноздатності України, зазначивши, що потужна і розвинена оборонна промисловість наближає до перемоги. «Важливо не лише для України, але і для всього світу, щоб Україна перемогла», - сказав він.