Маса апарата разом з боєзарядом складає понад 2,5 кг / BillyPix

Американська компанія AeroVironment розробила збільшену версію баражуючого боєприпасу  Switchblade і приступила до її випробувань.

Про це пише Flightglobal.

Зазначається, що покращений дрон-камікадзе здатний нести великий за масою боєзаряд на велику відстань. Розробка ведеться з 2019 року.

Відео дня

Читайте такожBusiness Insider: В США розробили сенсори для оцінки впливу вибухів на солдатів

Маса апарата разом з боєзарядом складає понад 2,5 кг. Після запуску безпілотник розкладає крила, включає електромотор і починає трансляцію відео на пульт керування. Тривалість польоту апарата складає від 20 до 40 хвилин залежно від того, чи оснащений він боєзарядом.

Switchblade може здійснювати польоту на швидкості до 60 км/ год під керуванням оператора або самостійно по завчасно вказаній програмі.

Після подачі команди на підрив оператор може її скасувати. У цьому випадку Switchblade повертається на розвідувальну позицію, чекаючи нової команди на завдання удару.

Технічні подробиці про вдосконалену й збільшену версію розробники поки не розкривають.

Як повідомляв УНІАН, в Україні відбувся новий етап випробувань баражуючого боєприпасу «Грім» (ще можна назвати «дроном-камікадзе»), на якому відпрацювали другий запуск за допомогою мультикоптера.