Ілюстрація REUTERS

Турецькі війська знищили вісім російських зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцирь-С1» у сирійському Ідлібі у відповідь на порушення режиму припинення вогню з боку РФ та режиму Асада.

Про це повідомив президент Туреччини Таїп Ердоган в інтерв’ю ntv.

Читайте такожСША пригрозили Росії санкціями за порушення режиму припинення вогню в Ідлібі

Відео дня

При цьому Ердоган заявив, що загалом тимчасове припинення вогню йде добре.

«Мені дуже хотілося б, щоб це продовжувалося так і перетворилось на постійне припинення вогню», – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, пізно ввечері 27 лютого внаслідок атаки сил режиму Башара Асада, підтримуваних Росією, у сирійській провінції Ідліб загинули понад три десятки військовослужбовців Збройних сил Туреччини. У зв'язку з цим турецький президент Реджеп Таїп Ердоган провів нараду з безпеки. За неофіційною інформацією, в країні можуть ввести воєнний стан.

Анкара вже пригрозила сирійському режиму "багаторазовою відповіддю" та обстріляла сирійський конвой. Вона скликає екстрене засідання НАТО у відповідь на загибель своїх військових. Після цієї атаки Туреччина ухвалила рішення не стримувати потік сирійських біженців до Євросоюзу.

Невдовзі Путін та Ердоган за підсумками двосторонньої зустрічі в Москві домовилися про режим припинення вогню в сирійській провінції Ідліб, воно набуло чинності після 00:00 6 березня.