Роман Світан розповів, проти яких ракет F-16 не будуть ефективні / фото US Air Force

Американські винищувачі F-16 посилять протиповітряну оборону України, проте вони будуть неефективні проти деяких ракет. Таку заяву зробив військовий експерт, військовий льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. 

"Проти балістичних ракет він абсолютно не ефективний, він їх не бачить і не перехопить. А практично всі навколозвукові ракети він може перехопити", – пояснив експерт в ефірі телеканалу "Київ24".

Світан також зазначив, що ці винищувачі будуть доволі ефективними в боротьбі з ударними дронами, якими РФ атакує українські міста.

Відео дня

"Там хороша гармата стоїть і хороший локатор. Тобто льотчик бачить "Шахед" у будь-який час доби", – додав військовий льотчик-інструктор.

Крім того, F-16 дуже ефективний проти практично всіх крилатих ракет, стверджує експерт. 

F-16 для України

Наприкінці грудня 2023 року американське ЗМІ Newsweek випустило матеріал, в якому припустило, що винищувачі F-16 вже можуть бути в Україні. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат прокоментував публікацію і підкреслив, що ця інформація не відповідає дійсності. 

Примітно, що незважаючи на той факт, що цих літаків немає в Україні, в Росії вже відзвітували про декілька знищених F-16. Новини про це поширювалися в Z-пабліках. Варто відзначити, що перед публікацією фейків росіяни забули домовитися про кількість "знищених" літаків.

Вас також можуть зацікавити новини: