РФ могла отримати партію реактивних "шахедів" / скріншот

Росія, ймовірно, могла отримати обмежену кількість іранських реактивних БПЛА Shahed 238.

Про це розповів аналітик Defense Express Сергій Згурець в ефірі Еспресо. За його прогнозом, вже найближчим часом Україна матиме більш детальну інформацію про цей дрон-камікадзе.

"Перша інформація про реактивний Shahed зʼявилась в листопаді. В грудні ми цей зразок по фото вже аналізували. Тому можна припустити, що певну обмежену партію таких БПЛА Росія могла отримати. Я думаю, що через кілька днів ми будемо мати більш детальну інформацію про цей БПЛА. Оскільки, сьогодні всі експерти оперують лише уламками реактивного дрона Shahed 238", - зазначив Згурець.

Відео дня

За його словами, відомі основні тактико-технічні характеристики Shahed 238. Цей реактивний БПЛА має менші габарити, ніж його попередник. З реактивним двигуном цей БПЛА може дійсно може розвивати швидкість від 400 до 600 км на годину. Бойова частина Shahed 238 не змінювалась - в межах 40 кг. Тому насамперед ризик полягає в тому, що таку ціль, яка є швидшою, доведеться збивати за допомогою ПЗРК та інших систем, а не кулеметних груп.

Дрон "Shahed-238" - що відомо

У листопаді 2023 року новий БПЛА "Shahed-238" представили на виставці Корпусу вартових ісламської революції. Зазначалося, що він більш швидкий в порівнянні з попередніми моделями дронів, а також має чорне забарвлення.

В українських Повітряних силах зазначали, що такий дрон стане більш складною для виявлення ціллю через реактивний двигун, "різне радіолокаційне наведення" та чорний колір.

Вас також можуть зацікавити новини: