Експерт розповів про модернізацію ворожих авіабомб / фото t.me/serhii_flash

Російські універсальні модулі польоту і корекції, які роблять звичайні авіаційні бомби керованими, отримали нові антени, що ефективно придушують системи радіоелектронної боротьби.

Про це повідомив фахівець та консультант у галузі військових радіотехнологій Сергій Бескрестнов ("Сергій Флеш"). "І знову погана новина від ворога. Вперше в уламках УМПК було знайдено новий тип CRPA антени "Комета" з новою 8-ми променевою антеною системою", - пише фахівець у своєму Telegram-каналі.

За його словами, антена забезпечує високий рівень придушення систем РЕБ та здатна нейтралізувати до семи джерел перешкод одночасно. "Таким чином, на наше нарощування засобів РЕБ противник відповідає посиленням технології боротьби з ними", - повідомляє "Флеш".

Відео дня

Експерт попереджає, що аналогічні системи ворог може почати використовувати і для "Шахедів", що також призведе до підвищення їхньої ефективності.

Важливі українські новини - війна триває, і це варто знати

Нагадаємо, нещодавно Сергій Бескрестнов звернув увагу на іншу російську новинку - FPV-дрон з кабелем, довжина якого сягає 10 км. Передбачається, що завдяки йому оператор може мати постійний безперебійний відеосигнал у високій якості.

УМПК - це уніфікований модуль планування та корекції, призначений для перетворення звичайних некерованих бомб (зокрема, ФАБ-250, ФАБ-500 та ФАБ-1500) на планерні бомби - високоточні боєприпаси, які мають збільшений радіус дії. На думку експертів, такий боєприпас може вражати цілі на дальності більш ніж 60 км.

Серед носіїв бомб з УМПК - сучасний російський фронтовий бомбардувальник Су-34 (іноді його називають головним носієм).

Триває війна в Україні - новини, які варто знати

Раніше повідомлялось, що Україна почала використовувати проти росіян нові французькі авіабомби AASM Hammer. Мова йде про комплект, який приєднують до некерованої бомби, перетворюючи її на керовану. Можлива інтеграція різних блоків наведення та різних бомб.

Ця зброя є складнішою та дорожчою, ніж УМПК, адже окрім системи наведення концепція передбачає встановлення на бомбу ракетного двигуна. Вартість одного такого комплекту оцінювали у більш ніж 160 тис. євро.

Вас також можуть зацікавити новини: