Коваленко порівняв швидкість заднього ходу західних і російських танків / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко порівняв швидкість танків Leopard, які отримує від партнерів Україна, і російських танків.

Як зазначив Коваленко в Telegram, швидкість заднього ходу у російського Т-90М "Прорив" становить 4,2 км/год. У Т-80 цей показник дорівнює 10,7 км/год, а у Т-84, який експерт назвав "батею БМ "Оплот", – 30 км/год.

При цьому швидкість заднього ходу танків Leopard 1 дорівнює 25 км/год, а у Leopard 2 – 31 км/год.

Відео дня

"Ще одне підтвердження відсталості російського вектора "розвитку" танкобудування, що за основу вибрав Т-72", – резюмував Коваленко.

Танки Leopard для України

Виконуючий обов'язки міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен заявив, що до літа в Україну почнуть надходити танки Leopard 1. Передбачається, що наша країна отримає 100 таких танків.

У другій половині квітня мають вирушити в Україну танки Leopard, обіцяні Іспанією. При цьому повідомлялося, що шість машин, які передадуть Україні, потребують переобладнання та перевірки боєготовності.

Крім того, Канада розгортає симулятори для тренувань українських танкістів, які будуть керувати танками Leopard 2. Напередодні Країна відзвітувала про доставку до Польщі всіх обіцяних Україні танків Leopard.

Вас також можуть зацікавити новини: