Олександр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час відвідування однієї з військових бригад заявив про необхідність нарощувати виробництво в країні різних видів озброєнь.

Про це повідомляє прес-служба президента Білорусі.

Лукашенко зазначив, що в Білорусі створена й ефективно функціонує система забезпечення національної безпеки, основу якої складають Збройні Сили, які оснащуються сучасними озброєннями. За його словами, у білоруські війська надходять нові зразки авіаційної, ракетно-артилерійської, бронетанкової, автомобільної техніки й засобів зв'язку, у тому числі місцевого виробництва.

Відео дня

Читайте такожЄвросоюз продовжив на рік ембарго на постачання зброї Білорусі

"Мною поставлене залізобетонне завдання: якщо ми хочемо захиститися, ми повинні основні боєприпаси й зброю виготовляти самі. І далі ми будемо намагатися виробляти своє, починаючи від стрілецької зброї й закінчуючи найсучаснішими ракетами типу "Полонез" і ще кращих. Звичайно, у нас немає таких можливостей, як у деяких. Але, з усім тим, дисципліна, старанність, мізки, можливість і здатність зібрати в кулак по копійці - і бачите, ми дещо навчилися робити. Це наша перевага, і ми нею будемо користуватися надалі - виробляти вітчизняні зразки озброєння і техніки", - сказав Лукашенко.

Підтримання боєздатності Збройних Сил особливо актуально в умовах загострення глобальних суперечностей, коли наростає військова ескалація, девальвована роль міжнародних організацій, включаючи ООН і ОБСЄ, зазначив президент Білорусі.

Як повідомляв УНІАН, на початку цього року в Білорусі почали виробляти бойові патрони - цим займається держпідприємство "Белспецвнештехника". Завдання освоїти виробництво патронів раніше поставив президент республіки Олександр Лукашенко.