Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія як держава не має відношення до "фабрики тролів", а звинувачення на адресу її засновника Євгена Пригожина назвав смішними.

Про це він розповів в інтерв'ю австрійському телеканалу ORF, текст якого оприлюднила прес-служба Кремля.

На питання ведучого про те, що Пригожин, якого США звинувачують у спробах вплинути на вибори з допомогою так званого агентства Internet Research Agency, відомого як "фабрика тролів", підтримує тісні звёязки з російським керівництвом і його називають "кухарем Путіна", Путін заявив, що потрібно відокремлювати діяльність Російської держави та її громадян.

Відео дня

Читайте такожПутін заявив, що федералізація України та відмова від НАТО могли б розв'язків зв'язати "українську проблему"

"Ви дійсно думаєте, що людина, яка займається ресторанним бізнесом, маючи навіть якісь хакерські можливості, маючи якусь приватну фірму у цій сфері - я навіть не знаю, чим він займається, - з цих позицій може вплинути на вибори в Сполучених Штатах або в якійсь європейській країні? Як же низько впало все, що відбувається в інформаційній та політичній сфері в країнах об'єднаного Заходу, якщо ресторатор з Росії може вплинути на вибори в якійсь із європейських країн або в Сполучених Штатах! Це не смішно?", - відповів Путін.

Тоді ведучий уточнив, що Пригожин займається не тільки ресторанами, у нього багато фірм, які уклали договори з Міністерством оборони та отримують багато держзамовлень, але при цьому він витрачає мільйони доларів на "фабрику тролів". Він запитав навіщо це потрібно ресторатору?

"Запитайте у нього. Російське держава не має до цього ніякого відношення", - відповів Путін.

При цьому президент РФ в якості нібито аналогічного прикладу завив, що відомий американський інвестор Джордж Сорос "втручається у всі справи в усьому світі".

"І мені дуже часто наші американські друзі кажуть: Америка не має до цього відношення як держава... Запитайте Держдеп: навіщо він це робить? Держдеп Вам відповість, що він не має до цього жодного відношення, це особиста справа пана Сороса. А у нас це особиста справа пана Пригожина", - заявив Путін.