Дональд Трамп / REUTERS

Консалтингова компанія Data Propria, заснована колишніми співробітниками Cambridge Analytica, співпрацює з кампанією за переобрання президента США Дональда Трампа в 2020 році. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Як передає Meduza, Data Propria заснована колишнім директором по продуктам Cambridge Analytica Меттом Осковскі, який керував командою, яка брала участь у кампанії Трампа в 2016 році. Крім нього в Data Propria працюють ще троє колишніх співробітників Cambridge Analytica.

Читайте такожПроти Google подали позов на $4,3 мільярда за збір даних користувачів iPhone

Відео дня

Кореспонденти Associated Press підслухали, як Осковскі говорив комусь, що «працює над президентськими справами до 2020 року» разом з Бредом Парскалом, головою штабу по переобранню Трампа. Парскал - співвласник компанії, якій належить Data Propria, зазначає агентство.

За даними Associated Press, пропоновані Data Propria послуги багато в чому збігаються зі спеціалізацією Cambridge Analytica і включають створення психологічних портретів виборців на підставі даних про них.

Осковскі заперечує, що Data Propria працює над кампанією по переобранню Трампа. При цьому, за його словами, фірма буде співпрацювати з національним комітетом Республіканської партії на виборах в Конгрес в 2018 році.

Раніше Осковски говорив Associated Press, що Data Propria не буде шукати клієнтів в політиці. Дізнавшись, що агентство підслухало його розмову про роботу на виборах, він сказав, що його молода компанія змінила курс, і що його слова про працю до 2020 року були спекуляцією.

Як повідомляв УНІАН, раніше Цукерберг в Європарламенті вибачився за витік даних користувачів Facebook