Кандидат у президенти Туреччини від Народно-республіканської партії (НРП) Мухаррем Інджі і його прихильники провели в суботу, 23 червня, масштабну акцію в стамбульському районі Малтепе напередодні запланованих на наступний день президентських і парламентських виборів.

Відео дня

За оцінками самого Інджі, у заході взяли участь п'ять мільйонів чоловік. Інформагентства повідомляють про сотні тисяч. Офіційних даних з боку турецьких властей на момент написання матеріалу не надходило, пише DW.

Автобус політика не зміг відразу проїхати на мітинг через велику кількість присутніх, в результаті захід розпочався з годинним запізненням.

Аналогічні акції в Анкарі та Ізмірі 22 червня також залучили сотні тисяч прихильників Інджі.

Читайте такожУ Лондоні десятки тисяч людей закликають до нового референдуму (фото, відео)

Мухаррем Інджі попередив, що якщо 24 червня перемогу здобуде Реджеп Тайіп Ердоган, турецька ліра ще більше знеціниться, ціни зростуть, а проблема з 3,5 млн сирійських біженців так і не буде вирішена.

За оцінками експертів, високі рейтинги кандидата від НРП дають опонентам нинішнього турецького лідера надію на те, що Ердоган не буде обраний в першому турі.

Між тим 23 червня стало відомо, що в Едірне на північному заході Туреччини взята під варту німецька співачка з курдськими корінням Хозан Джані. Вона брала участь у виборчій кампанії прокурдської Партії демократії народів. Автобус, в якому перебувала Джані, зупинили поліцейські, коли вона їхала з району Энез після виступу. За даними курдських ЗМІ, приводом для арешту стали публікації співачки в соціальних мережах. Джані доставили в поліцейське управління в Эрдині.