Військові РФ провели несанкціоновані навчання в Молдові / фото УНІАН

Місія ОБСЄ в Молдові висловила стурбованість у зв'язку з проведенням 14-15 серпня російськими військовими неузгоджених навчань, що включають форсування річки, в Зоні Безпеки.

Про це повідомляє прес-служба представництва СММ ОБСЄ в Молдові.

У відповідності зі своїм мандатом, Місія ОБСЄ направила своїх співробітників у відповідну частину Зони Безпеки, але їм завадили провести повний моніторинг навчань.

Відео дня

Читайте такожМолдова в стратегії оборони визнала присутність військового контингенту РФ загрозою нацбезпеці

"У відповідності з Принципами співробітництва між Місією ОБСЄ та Об'єднаною контрольною комісією (ОКК) у Зоні Безпеки від 2004 року, Місія передала за встановленими каналами всім делегаціям ОКК результати своїх спостережень", - сказано в повідомленні.

В СММ зазначили, що відповідно до Угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в придністровському регіоні Республіки Молдова від 21 липня 1992 року, проведення військових навчань в Зоні безпеки вимагає дозволу ОКК, що в даному конкретному випадку не було зроблено.

Як повідомляв УНІАН, глава парламенту Молдови Андріан Канду, на початку липня заявив, що десятки вантажівок без номерних знаків перевозять боєприпаси і озброєння, яке зберігається на складі в селі Колбасна, у невідомі місця.