REUTERS

Про це свідчать результати опитування, оприлюднені у програмі Zapp німецького телеканалу NDR, повідомляє DW.DE. Майже кожен третій з групи скептиків заявив, що повідомлення щодо української теми є односторонніми та необ’єктивними, зазначається у дослідженні. Крім того, майже кожен п’ятий з групи з малою довірою чи відсутністю довіри до повідомлень ЗМІ про конфлікт на Донбасі переконаний у свідомій дезінформації з боку ЗМІ.

Читайте такожОпитування: німці підтримують санкції проти РФ, але не бачать Україну в НАТО

Результати дослідження також свідчать, що зниження довіри німців до ЗМІ - це тенденція останнього часу. Якщо у квітні 2012 року 40% респондентів заявляли, що мають високий або дуже високий рівень довіри до повідомлень ЗМІ, то зараз таких лише 29%, зазначається у повідомленні.

Відео дня

"Відсутність довіри простежується у всіх вікових та групах з різним рівнем доходів, а також незалежно від статі та місця проживання, і, очевидно, негативно впливає на сприйняття засобів масової інформації в цілому", - наголошують соціологи.

Зазначене опитування проводилося на початку грудня соціологами з компанії Infratest Dimap на замовлення NDR, репрезентативна вибірка склала 1002 особи.