Еммануель Макрон / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон відповів критикою на слова президента США Дональда Трампа про необхідність «ізолювати іранський режим» під час засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, однак не згадав Сполучені Штати або лідера країни.

Як пише французька газета Le Monde, американський лідер заявив про необхідність «ізоляції» Ірану під час засідання Генасамблеї ООН. У свою чергу його французький колега закликав до «діалогу та багатостороннього підходу» у вирішенні іранської кризи, пише газета.

Читайте такожТрамп і Макрон охолонули один до одного - ЗМІ

Відео дня

«Цей шлях, односторонній, веде нас прямо до спаду і конфліктів, до узагальненої конфронтації всіх проти всіх на шкоду всім, навіть тим, хто вважає себе найсильнішим», — сказав Макрон, не називаючи імен.

Після цього президент Франції додав, що «односторонній тиск» не допоможе почати процес стабілізації ситуації в Ірані, відзначає видання.

Макрон також закликав країни не підписувати торговельні угоди з державами, які не виконують умови Паризької угоди по клімату, без згадки Сполучених Штатів, які покинули договір в 2017 році.

Президент Франції також закликав американського лідера дозволити Ірану продовжувати експорт нафти, пояснюючи це підтриманням світових цін на нафту.