Колаборанта окупаційної "влади" у Криму Руслана Бальбека ніхто не представляв / flickr.com/UNGeneva

Постійне представництво України при ООН в Женеві анонсувало демарш перед організаторами форуму ООН з питань прав людини, демократії та верховенства права через присутність в залі колаборанта окупаційної «влади» у Криму Руслана Бальбека.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

«Кілька годин назад з’явився пост «депутата» Державної думи РФ, а фактично колаборанта окупаційної влади в Криму, який намагається видати себе за «голос» та «захисника» кримських татар - Руслана Бальбека про участь у Форумі ООН з питань прав людини, демократії та верховенства права в Женеві», - написала вона.

Відео дня

За її словами, Бальбека ніхто не представляв, а його «участь» полягала в присутності в залі за табличкою РФ.

Читайте такожДомовлятися з РФ марно: Порошенко назвав єдиний спосіб повернення миру на Донбас

«Руслан Бальбек не представлявся, так само як і його ніхто не представляв. Список учасників форуму не оприлюднювався, тому українська сторона не могла знати заздалегідь, хто буде від РФ», - розповіла Джапарова.

«ППУ при ООН в Женеві вже зранку буде зроблено відповідний демарш перед організаторами форуму», -  додала вона.

Окрім цього, українська сторона планує підключити посольство України в Швейцарії для з’ясування, на якій підставі Бальбеку надавалася в’їзна віза до країни.

Як повідомляв УНІАН, радник постійного представництва України при ООН Едуард Фесько під час виступу на Генеральній асамблеї заявив про необхідність реформувати Раду безпеки Організації Об'єднаних Націй.