Дональд Трамп / REUTERS

Президент Дональд Трамп погрожує «повністю закрити південні кордони» США, якщо Конгрес не погодиться профінансувати будівництво стіни, яка відгородить країну від Мексики.

На його думку, заборона будь-якого перетину південних кордонів «буде дуже прибутковою операцією». Тому що Америка нібито втрачає «дуже багато грошей» через Угоду про зону вільної торгівлі у Північній Америці (NAFTA), яка спрощує пересування працівників між сусідніми країнами, пише The Independent.

Коментарі Трампа з’явилися на тлі часткової зупинки роботи американського уряду через суперечку довкола фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Криза, швидше за все, продовжиться в 2019 році. Демократи відмовилися схвалювати виділення бюджетних коштів на стіну Трампа, хоча натомість запропонували профінансувати посилення прикордонної безпеки в цілому. Але американський президент відмовився йти на поступки.

Відео дня

Читайте такожПрокурор у Вотергейтській справі: Трамп зараз нагадує Ніксона в останні дні

«Ми будемо змушені закрити південний кордон повністю, якщо обструкціоністські демократи не дадуть нам гроші на завершення стіни і не змінять безглузді закони нашої країни. Важко повірити, що колись був Конгрес і президент, які їх схвалили! США втрачають так багато грошей через торгівлю з Мексикою на основі NAFTA. Більше 75 мільярдів доларів на рік. Тому я вважаю, що закриття південного кордону буде вигідною операцією. Ми будуємо стіну або закриваємо кордон», - написав Трамп на Twitter.

Він також додав, що хоче повернути автомобільну індустрію назад у США, «як це було до NAFTA, до того, як багато наших компаній і робочих місць здуру були відправлені в Мексику».