Тепер саудівські жінки самі будуть вирішувати, як їм народжувати / pixgood.com

Вагітні жінки в Саудівській Аравії більше не зобов'язані отримувати згоду опікунів чоловічої статі (чоловіків, батьків або братів) при виборі того чи іншого способу дітонародження.

Читайте такожДівчина, яка втекла з Саудівської Аравії, прилетіла в Канаду (відео)

Тепер саудівські жінки самі будуть вирішувати, чи робити їм кесарів розтин або народжувати природним шляхом, передає kommersant з посиланням на видання The National.

Відео дня

Крім того, тепер жінкам не потрібно буде отримувати підпис опікунів, щоб дізнатися у лікаря ймовірну дату пологів або будь-яку інформацію про свою вагітність. Також жінки можуть самостійно вибрати, хто з родичів або друзів буде знаходитися поряд з ними під час пологів.

Про нові правила Міністерство охорони здоров'я Саудівської Аравії оголосило на цьому тижні. Повний перелік нововведень опублікований у аккаунті відомства в Twitter. «Жінкам дозволяється пересуватися під час пологів (ходити), якщо немає протипоказань за станом здоров'я», - йдеться в заяві.

Останнім часом мешканкам королівства надають все більше прав у рамках соціальних і економічних реформ, що проводяться наслідним принцом Мохаммедом бен Салманом. Зокрема, жінкам дозволили відвідувати футбольні матчі і працювати за деякими спеціальностями, раніше недоступнимими. Влада Саудівської Аравії також зобов'язала повідомляти жінок про розлучення по СМС.