Парламент Венесуели прийняв заяву, яким визнано Мадуро узурпатором / фото УНІАН

Президент Туреччини Тайіп Ердоган висловив підтримку Ніколасу Мадуро на тлі визнання Вашингтоном спікера парламенту Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни.

Про це заявив прес-секретар турецького лідера Ібрагім Калин в Twitter.

"Наш президент зателефонував главі Венесуели Мадуро, висловив йому підтримку з боку Туреччини і сказав: "Брат Мадуро, тримайся міцно, ми з тобою!" Туреччина під керівництвом свого лідера буде відстоювати свою принципову позицію проти спроб переворотів", - написав він.

Відео дня

Читайте такожСША відмовилися розривати дипвідносини з Венесуелою і підтримають тимчасового президента

Раніше повідомлялося, що у Венесуелі, 10 січня, відбулася інавгурація президента Ніколаса Мадуро. Він став президентом країни вже вдруге, після виборів 20 травня 2018 року. ЦВК Венесуели оголосив про перемогу чинного президента, який набрав близько 70% голосів виборців.

Таким чином, Мадуро забезпечив собі перебування на посаді президента Венесуели до 2025 року. Це поклало початок масовим заворушенням і спробам зміни влади в країні. Події почали розвиватися стрімко: лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе президентом Венесуели,

Національна асамблея оголосила Гуайдо виконуючим обов'язки президента країни. США відразу ж визнали легітимність Гуайдо. Ніколас Мадуро у відповідь заявив про розрив дипломатичних відносин з США. Він дав американським дипломатам 72 години, щоб покинути країну.