Протести у Венесуелі / фото twitter.com/jguaido

Росія надто далеко від Венесуели. Єдине, що вона може зробити - це вивезти Ніколаса Мадуро з Венесуели, проти якого зараз протестують тисячі людей у Каракасі.

Читайте такожВенесуельська криза: причини, наслідки та уроки для України

Про це телеканалу «Прямий» заявив експерт-міжнародник Максим Михайленко.

Відео дня

"Росія надто далеко для Венесуели. Єдине, що вона може зробити - це вивезти Мадуро з країни. У Венесуелі вже третій рік голод. Колись генералам роздали нафтові вишки, можливість контролювати торгівлю і транзит кокаїну, який становить основний ресурс режиму Мадуро. Тобто, верхівка армії підтримує Мадуро. Але більша половина армії - голодна і не дуже активна у своїй підтримці режиму. У Путіна немає можливості вводити війська.  Раніше в Радянського Союзу була база на Кубі. Тоді можна було ввести війська досить швидко. Тим більш, американці не потерплять російської присутності у Венесуелі та військовим шляхом втрутяться у цю ситуацію", - пояснив він.

Як наголосив експерт, на початку президентства російського президента Володимира Путіна, коли він ще мислив раціонально, його перша каденція завершилася припиненням будь-якої присутності в Латинській Америці. "В останні роки спостерігаємо нарощування російської присутності в цьому регіоні. Зокрема, списування боргів з Куби, збройні контракти з Венесуелою, деякі військові зв'язки. Треба враховувати, що природа сьогоднішнього венесуельського  і російського режимів дуже схожа - це режим деградованих силовиків та відвертого криміналітету", - сказав він.