Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що боротьба з терористичним угрупованням "Ісламська держава" триватиме роки, але цю справу треба довести до кінця.

Про це голова українського зовнішньополітичного відомства сказав в ефірі програми Голосу Америки "Час:time" на "5 каналі".

Зокрема, він розповів про свою завтрашню участь у конференції міжнародної коаліції щодо боротьби з "Ісламською державою".

Відео дня

Читайте такожКоаліція по боротьбі з ІДІЛ оприлюднила оновлені дані про жертви серед мирного населення

"По-перше, таке явище, як ІДІЛ, - це предмет боротьби не однієї країни, не трьох, не п'яти. Вони мають бути подолані тільки за допомоги всіх країн, які мають до цього долучатися. Це дійсно справжня коаліція. Засідання, вони закриті, але скільки там питань обговорюється - починаючи від стратегії і закінчуючи дуже чутливими питаннями взаємодії. Це насправді сенс довіри між тими, хто до цього долучений", - заявив він.

"Щодо загрози, безумовно. Я багато не кажу про те, як ми залучені. Але і ми викрили на нашій території і мережі ІДІЛ, і безпосередньо шляхи, по яких бойовики ІДІЛ намагались прокладати свій шлях через Україну. Є й багато інших речей, є і логістична підтримка", - заявив Клімкін.

Він наголосив, що здійснити прорив у боротьбі з ІДІЛ можна лише за допомогою міжнародної коаліції. "Ми його майже перемогли, але як ви знаєте, "майже" не рахується, тому цю справу потрібно довести до кінця. І ІДІЛ - він був у Сирії, зараз його майже нема. Бойовики ІДІЛ намагаються розповсюджуватися по всьому світу. Це справа на роки. І ми маємо її однозначно довести", - наголосив Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, у січні державний секретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати і союзники розгромили 99% сил терористичного угруповання «Ісламська держава» в Іраку і Сирії.