Чехия напривила гуманитарную помощь / flickr.com/photos/james_clear

 Із міста Збірог на південному заході Чехії сьогодні виїхала автоколона з гуманітарною допомогою для українців із охопленого війною Донбасу. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на канцелярію голови уряду Чехії.

Колона складається з чотирьох вантажівок, двох машин супроводу і однієї санітарної машини. Чехи везуть українцям покрівельні матеріали, ліки, спальні мішки й ковдри.

Гуманітарну допомогу в дорогу відправляли особисто прем’єр Чехії Богуслав Соботка і міністр закордонних справ Любомір Заоралек, а також президент чеського Червоного хреста Марк Юкл. Присутні були теж представники Державної пожежної служби Чехії й найбільшої чеської гуманітарної організації «Людина у скруті» – організатори і спонсори допомоги.

Відео дня

Читайте такожУкраїна отримає від США 16,4 млн доларів гуманітарної допомоги

Як сказав прем’єр Богуслав Соботка, «чеський уряд систематично з’ясовує, що потребує Україна, майбутніми тижнями чи місяцями ми хочемо підготувати дальшу допомогу і підтримати тим, що справді може надати українським громадянам найбільш ефективну допомогу».

Також міністр закордонних справ Любомір Заоралек наголосив, що Чехія намагається використати перемир’я, щоб у співпраці з українським Червоним хрестом швидко надіслати найнеобхідніше, в тому числі «рятівні набори для поранених чи попалених людей».

Гуманітарна допомога має завтра під вечір прибути до Києва.

Уряд Чехії виділив на допомогу Україні в перерахунку понад 4 мільйони доларів США. Виділена сума є частиною програми, ухваленої урядом Чехії для допомоги українським громадянам, які потерпіли від воєнних дій.