REUTERS

У Сирії сьогодні може відбутися вирішальний бій проти терористів з угруповання «Ісламська держава» (ІД).

Читайте такожПо об’єктах режиму Асада у сирійській провінції Латакія здійснили ракетні удари

Сирійські повстанці, підтримувані США, очікують, що вже сьогодні відбудеться вирішальна битва за останнє поселення, яке перебуває в руках терористів ІД, - село Багхус, повідомляє Deutsche Welle.

Відео дня

Представник контрольованих курдами «Демократичних сил Сирії» (SDF) заявив, що повстанці останнім часом малими силами просувалися в Багхус. Це, у свою чергу, пов'язано з тим, що вся територія була замінована бойовиками ІД.

Серед терористів ІД, які залишаються в Багхусі, кількість яких визначається в «кілька сотень», здебільшого є іноземними найманцями, які сховалися в траншеях і звідти завдають раптових ударів по силах SDF.

Наступ сил SDF почався в четвер, 28 лютого.

Звільнення Багхуса є важливою віхою в боротьбі з ІД, яка в 2014 році зайняла великі території, які належать Іраку і Сирії, проголосивши там свій «халіфат».

Після звільнення села під контролем ІД залишиться лише віддалений і майже ніким не населений регіон на захід від Євфрату, що міститься в центрі контрольованої сирійською армією території.

Крім того, 283-х сирійців, підозрюваних у належності до ІД, було звільнено курдською владою, про що було оголошено пізно ввечері 2 березня. Як причину було названо те, що на руках затриманих «не було крові».

Експерти із Сирійського спостережного пункту з прав людини, який базується в Лондоні, повідомили, що це не перше звільнення ув'язнених, пов'язаних з ІД, здійснене курдською владою, однак цього разу кількість випущених з в'язниці сирійців була особливо великою. Представниками SDF утримуються сотні, за припущенням, іноземних джихадистів, а також жінки і діти, пов'язані з ймовірними членами ІД.