Легендарній ляльці Барбі виповнюється 60 років / фото barbie

У суботу, 9 березня, легендарній ляльці Барбі виповнюється 60 років. Першу ляльку представили в цей день в 1959 році на Нью-Йоркській ярмарці іграшок.

Про це повідомляє Reuters.

Ім'я першої ляльки Барбі - Барбара Міллісент Робертс. Тоді автором нової іграшки для дівчаток стала стенографистка компанії Mattel Рут Хендлер. За деякими даними, прообразом ляльки стала героїня німецьких еротичних коміксів по імені Білд Лілі.

Читайте такожКалендар подій: Масляна, таємниці Бермудського трикутника, перша жінка-льотчик, звідки взявся аспірин, "батько всіх АТС" і чому долар зелений

Перша лялька Барбі була одягнена в купальник чорно-білого кольору, а її вартість становила всього 3 долари.

Випуском перших ляльок такого типу займалася американська фабрика у Вісконсині.

За 60 років еволюції у ляльок Барбі було понад 200 образів. Їх випускали в різних костюмах представників тих чи інших професій: від кухаря і офіціантки до кандидата в президенти США і канцлера Німеччини.

Візуальні зміни ляльок стосувалися тільки розміру очей, кольору шкіри і волосся. В іншому, це завжди були красиві ляльки з модельними параметрами. Кілька разів творці ляльки робили зразки, максимально схожі на тих чи інших реальних персонажів.

Також варто зазначити, що офіційний бойфренд Барбі, Кен, з'явився на ринку трохи пізніше, в 1961 році.

Перша ракетка світу, дворазова переможниця турнірів Великого шолома 21-річна японська тенісистка Наомі Осака стала прототипом для нової моделі ляльки Барбі.

Ілюстрація / Reuters

У листопаді 2017 року компанія Mattel представила першу ляльку Барбі в хіджабі. Ляльку випустили на честь фехтувальниці Ібтіхадж Мухаммад, яка стала першою американкою, яка одягла цей ісламський головний убір під час Олімпійських ігор.

Раніше модель Джіджі Хадід стала прообразом нової ляльки Барбі.