Хуан Гуайдо / REUTERS

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо закликав співгромадян йти маршем на Каракас. Під час виступу перед тисячами прихильників у столиці Венесуели в суботу, 9 березня, Гуайдо заявив, що має намір відправитися в поїздку країною, після завершення якої оголосить дату маршу. "Ми всі прийдемо в Каракас", - додав 35-річний політик.

Читайте такожМасштабні відключення електроенергії у Венесуелі: в лікарнях помирають люди (фото)

Гуайдо підкреслив, що в разі необхідності розраховуватиме на зовнішнє втручання, "коли настане час", пише «Німецька хвиля».

Відео дня

За його словами, конституція південноамериканської країни дозволяє участь венесуельських військовослужбовців в операціях за кордоном, а також "іноземців - на території країни".

В цей же день у Каракасі пройшла акція на підтримку голови Венесуели Ніколаса Мадуро. Він назвав учасників демонстрації "антиімперіалістами" і заявив, що вони "ніколи не здадуться".

Венесуела кілька місяців переживає політичну кризу. 22 січня в країні почалися масові акції протесту - відразу після вступу Ніколаса Мадуро на пост голови держави на другий термін. На наступний день голова венесуельського парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасово виконуючим обов'язки президента країни. Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки та Організація американських держав визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.