Кейс з бортовими самописцями літака привезли для розшифровки в BEA / REUTERS

Експерти французького Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) розшифрували дані бортового мовного самописця Boeing 737 MAX авіакомпанії Ethiopian Airlines, що розбився в Ефіопії.

Про це організація повідомила на сторінці в Twitter.

Записи мовного самописця (CVR) були передані ефіопській групі з розслідування причин аварії. Уточнюється, що самі експерти аудіофайли не прослуховували.

Відео дня

Разом з тим в BEA зазначили, що робота над розшифруванням даних параметричного "чорного ящика" (FDR) продовжиться в неділю.

Довідка. Зазвичай на повітряне судно встановлюються два бортові самописці: мовний, що записує розмови й звуки в кабіні (CVR - cockpit voice recorder), і параметричний, що фіксує технічні параметри польоту (FDR - flight data recorder або ADR - accident data recorder).

Читайте такожКатастрофа Boeing в Ефіопії: ЗМІ дізналися деталі переговорів пілота з диспетчером

Як повідомляв УНІАН, 10 березня Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився в Африці. Загинуло 157 людей.

Це другий літак моделі Boeing 737 MAX 8, який зазнав аварії за останні чотири місяці: в кінці жовтня в катастрофі неподалік від узбережжя острова Ява загинуло 189 осіб.

Багато країн закрили свій повітряний простір для літаків даної моделі. Зокрема, з 12 березня Європа закрила небо для всіх Boeing 737 MAX.

Вивчати чорні ящики з кабіни пілотів слідчі почали 16 березня. Допомогу в розшифровці бортових самописців Аддіс-Абеба запросила у Парижа, 14 березня чорні ящики були відправлені до Франції.