Ілюстрація \ REUTERS

Бразилія і США підписали угоду, в рамках якої американська влада зможе здійснювати комерційні запуски супутників і ракет з бразильського космодрому.

Читайте такожВ США успішно запустили ракету Antares, яку розробляли за участю українців

Про це повідомив президент Бразилії Жаір Болсонару в Twitter. Політик перебуває з візитом в США і сьогодні має провести першу зустріч з Дональдом Трампом.

Відео дня

«Бразилія і США підписали угоду, що дозволяє комерційне використання центру "Алкантара" у штаті Мараньян. Угода передбачає, що США зможуть запускати супутники і ракети з бази в Мараньяні. При цьому сама територія (космічного центру.- ред.) продовжить перебувати під юрисдикцією Бразилії», - уточнив Болсонару, передає kommersant.

За його словами, Бразилія «втратила багато грошей», не використовуючи космодром в комерційних цілях. «Уряд Бразилії буде прагнути укладати угоди з іншими країнами, дозволяючи їм запускати ракети і космічні кораблі», - додав він. «Бразильський уряд буде прагнути до укладення угод з іншими країнами, що дозволить їм запускати ракети і космічні кораблі (з бразильського космодрому.- ред.)», - додав президент Бразилії.

Жаір Болсонару, який заявив про різку зміну політичного курсу, вступив на посаду в січні. Праворадикальний політик допускав можливість розміщення на території Бразилії американської військової бази.