Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж \ REUTERS

Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа позбавили еквадорського громадянства.

Читайте такожАссанжа заарештували у центрі Лондона (відео)

Про це повідомив міністр закордонних справ Еквадору Хосе Валенсія. Громадянство, яке було надане в 2017 році, анульовано «через різні порушення, виявлені в його робочих документах», передає kommersant. «Дію документів, що надають еквадорське громадянство Ассанжу, було припинено», - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні поліцейські затримали Джуліана Ассанжа в Лондоні після того, як Еквадор позбавив засновника WikiLeaks дипломатичного притулку. Як пояснив еквадорський президент Ленін Моренно, в притулку відмовили через «неодноразові порушення міжнародних конвенцій і протоколу».

Австралієць Джуліан Ассанж отримав притулок і переховувався в посольстві Еквадору в Лондоні з серпня 2012 року. У 2018 році ЗМІ повідомляли, що йому планують пред'явити звинувачення в США. Однак офіційно не оголошувалося про суть претензій. WikiLeaks був заснований в 2006 році. На порталі публікувалися тисячі засекречених документів США, пов'язаних з війнами в Іраку, Афганістані та Сирії, а також листи членів Демократичної партії.