Готель Pearl Continental \ REUTERS

Троє озброєних чоловіків напали на п'ятизірковий готель Pearl Continental у місті Гвадар на південному заході Пакистану.

Читайте такожУ Пакистані заявили, що Індія збирається на них напасти

За даними влади, в результаті атаки загинула щонайменше одна людина, передає Бі-бі-сі. Напад на цей популярний серед іноземних туристів і бізнесменів готель стався близько 16:50 за місцевим часом.

Відео дня

Скільки людей в момент нападу перебувало у готелі, невідомо. Влада заявляє, що більшість постояльців вдалося евакуювати. Для вирішення ситуації до готелю прибув спецназ.

За попередніми даними, загиблий - один з охоронців готелю. Озброєні люди застрелили його на вході перед тим, як увійти до будівлі.

Відповідальність за напад взяла на себе сепаратистська організація Визвольна армія Белуджістану, яка заявила, що метою нападу були китайські та інші іноземні інвестори.

Бойовики Визвольної армії Белуджістану виступають проти китайських інвестицій в регіон, стверджуючи, що від них мало користі для місцевого населення.

Це озброєне угрупування не вперше завдає удару по китайських інтересах. У минулому році бойовики Визвольної армії Белуджістану напали на консульство Китаю в Карачі. Після того нападу влада Пакистану і Китаю заявила, що насильство не зупинить співробітництво між двома країнами.