Майк Помпео / REUTERS

США сподіваються, що введені ними санкції змусять Іран повернутися за стіл переговорів.

Читайте такожУ Ірані озвучили умови для початку переговорів із США

Про це заявив американський держсекретар Майк Помпео в інтерв'ю німецькій газеті Rheinische Post, передає kommersant. За словами Помпео, Вашингтон готовий укласти з Тегераном нову ядерну угоду, якщо іранська влада відмовляться від виробництва атомної зброї.

Відео дня

«Ми готові досягти угоди з Іраном, якщо він буде готовий відмовитися від виробництва ядерної зброї, яка становить загрозу для світу. І ми не повинні закривати очі на інші загрози Ірану <...>. Іранська ракетна програма продовжує прогресувати. Іран розміщує членів "Хезболли" по всьому світу», - заявив Помпео.

У 2015 році Іран та шість провідних світових держав, включаючи США, підписали Спільний комплексний план дій (СКПД). Він мав на меті, що в обмін на зняття санкцій Іран відмовиться від ядерної програми. У травні 2018 року США оголосили про вихід з СКПД і ввели проти Ірану два пакета санкцій.

У травні цього року іранська влада вирішила "припинити виконання деяких зобов'язань" за СКПД. У відповідь на це Вашингтон ввів проти Ірану нові обмеження, посиливши при цьому військову присутність у Перській затоці.