Ілюстрація / REUTERS

Президент Греції Прокопіс Павлопулос видав декрет про розпуск парламенту.

Текст декрету було вивішено на вході в будівлю парламенту. Згідно з документом, дострокові вибори відбудуться 7 липня, а парламент нового скликання збереться 17 липня. Про це повідомляє  "Гордон" з посиланням на газету Ekathimerini.

10 червня прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас подав главі держави запит про призначення дострокових виборів, повідомляла пресслужба президента. За словами прем'єра, керівна партія продемонструвала незадовільний результат на виборах у Європарламент, і нові вибори потрібні, щоб унеможливити ризики для національної економіки.

Відео дня

Читайте такожЦипрас попросив розпустити парламент Греції

Повноваження нинішнього скликання грецького парламенту спливали в жовтні.

На виборах депутатів Європарламенту опозиційна партія "Нова демократія" випередила блок лівих сил СІРІЗА, який очолює Ціпрас, на 9,5%, пише Reuters.

СІРІЗА перебуває при владі із січня 2015 року. Ставши прем'єром, Ціпрас, який раніше різко критикував жорсткі заходи економії, призначені Євросоюзом, погодився на план допомоги ЄС для виходу країни з фінансової кризи. Це призвело до розколу блоку і призначення дострокових парламентських виборів на 20 вересня 2015 року. За їх підсумками політсилі Ціпраса вдалося зберегти більшість у парламенті.