Ердоган закликав розслідувати причини смерті екс-президента Єгипту в будівлі суду / фото УНІАН

Президент Туреччини Реджеп Ердоган закликав провести міжнародне розслідування причин смерті колишнього лідера Єгипту Мохаммеда Мурсі, який помер у понеділок під час судового засідання, на якому розглядалася справа про його зраду.

Як повідомляє Радіо свобода, Ердоган заявив, що "зробить все можливе", аби факт смерті Мурсі було розслідувано на міжнародному рівні, наприклад управлінням Верховного комісара ООН з прав людини.

"Мурсі двадцять хвилин лежав у стражданнях на підлозі судової зали і ніхто йому не допоміг. Мурсі вбили", - зазначив Ердоган.

Відео дня

Напередодні у Стамбулі пройшла молитва в пам'ять про колишнього президента Єгипту, який так само, як і Ердоган, дотримувався ідей політичного ісламу. Під час молитви Ердоган заявив, що не вірить в те, що смерть Мурсі була природною.

Читайте такожНазвано причину смерті екс-президента Єгипту в будівлі суду

У середу міністр закордонних справ Єгипту піддав ці слова критиці, не кажучи при цьому прямо, що йдеться саме про Туреччину і про її лідера.

"Подібні посадові особи заявляють про повагу до демократії та прав людини, при цьому їх дії вказують, що вони лише намагаються втримати владу будь-якими методами, що перетворює їх на тиранічні диктатури", - сказав Ахмед Хафез, додавши, що вважає подібні слова "навмисною спробою політизувати природну смерть".

67-річний Мохаммед Мурсі, який помер у понеділок в залі суду, вважався політичним союзником Реджепа Ердогана, оскільки обидва були у своїх країнах фактичними лідерами так званого поміркованого ісламізму.

Мурсі прийшов до влади на хвилі так званої "арабської весни", після того як у Єгипті відсторонили від влади президента Хосні Мубарака. Сам Мурсі був відсторонений від влади військовими.