Ілюстрація / REUTERS

Влада норвезького острова Соммарьой вирішила позбутися концепції часу, дозволивши місцевим жителям робити "те, що вони хочуть, якщо вони захочуть".

На острові полярний день триває з 18 травня по 26 липня, а весь інший час року - полярна ніч, повідомляє Ліга.нет з посиланням на The Independent.

Жителі "Літнього острова" (так перекладається назва з норвезького) в західній частині комуни Тромсе стверджують, що вони не відчувають плин часу так, як більшість людей світу.

Відео дня

Читайте такожУ Норвегії виявили кита з відеокамерою і ліпленням "обладнання Санкт-Петербурга"

"У нас постійно денне світло, і ми живемо у відповідності з цим, - каже місцевий житель К'єлл Уве Хведінг, лідер кампанії Зона, вільна від часу. - Наприклад, о другій ночі ви можете побачити, як діти грають у футбол, дорослі будинку фарбують або стрижуть газони, а підлітки йдуть купатися".

Хведінг передав норвезьким депутатам заяву з підписами інших остров'ян, щоб обговорити правовий статус скасування часу. Мешканці вимагають ввести гнучкий графік в школах і на роботі.

"Наша мета - забезпечити повну гнучкість 24/7. Якщо ви хочете підстригти газон о 4:00 ранку, тоді зробіть це", - пояснює активіст.

На острові живуть трохи більше 300 осіб, більшість зайняті в сфері туризму та рибальстві.

Раніше УНІАН повідомляв, що депутати Європарламенту підтримали пропозицію скасувати обов'язковий перехід на літній час.