Ілюстрація REUTERS

В Женеві у понеділок, 24 червня, стартує чергова сесія Ради ООН з прав людини.

Читайте такожСША вимагають скликати Радбез ООН через Іран

Як повідомляє Центр новин ООН, учасники заходу, серед іншого, обговорять ситуацію з правами людини в Білорусі, Грузії і в Україні, доповіді про обставини вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашукджи, про боротьбу з корупцією, про ранні шлюби та стеження в століття цифрових технологій - загалом близько 60-ти тематичних доповідей, а також доповіді про ситуацію в окремих країнах.

Відео дня

Зокрема, на 10 червня заплановано усну оновлену доповідь верховного комісара ООН з прав людини в Україні та діалог на цю тему, а на 11 липня - аналогічне засідання по Грузії.

До порядку денного також включено питання боротьби з героїзацією нацизму і неонацизмом, запобігання геноциду, захисту прав корінних народів, боротьби з торгівлею жінками та дітьми, запобігання раннім шлюбам, захисту внутрішньо переміщених осіб, боротьби з корупцією і багато інших актуальні проблеми у сфері прав людини.

41-ша сесія Ради з прав людини триватиме до 12 липня.

Рада ООН з прав людини був створений замість однойменної Комісії за результатами Саміту ООН у 2005 році. Це орган Генеральної асамблеї ООН. Він збирається регулярно, не менше трьох разів на рік. У складі Ради з прав людини - 47 держав.