Венеціанська комісія буде вирішувати, чи можуть "депутати" з Криму засідати в ПАРЄ / assembly.coe.int

Комітет ПАРЄ з питань порядку процедур, імунітету й інституційних справ не зміг дати чітку відповідь на питання, чи можна вважати законними депутатами тих делегатів з Росії, яких «обрали» в окупованому українському Криму.

Про це на своєму Twitter повідомив репортер Radio Free Europe/Radio Liberty Рікард Йозвяк. Тож Рада Європи попросить іншу організацію дати відповідь на це, здавалося б, очевидне питання.

«Нові події в ПАРЄ: комітет з питань процедур не зміг дійти до узгодженої думки щодо російських повноважень і вирішив запитати Венеціанську комісію, чи депутати, обрані за партійними списками на національних виборах в Криму, можуть вважатися легітимно обраними», - написав журналіст.

Відео дня

Читайте такожЗМІ Європи про повернення Росії в ПАРЄ: Навіщо вона взагалі там потрібна?

Від цього, схоже, буде залежати, чи зможе Москва посадити в ПАРЄ так званих "депутатів" з Криму, який лишається під російською окупацією з 2014 року. Нагадаємо, що цього тижня Росії повернули право голосу в ПАРЄ. Хоча її позбавили такої можливості на знак покарання за анексію українського Криму і частини Донбасу. Москва не змінила свою поведінку. Однак, делегати ПАРЄ все одно зняли цю санкцію з російських депутатів.