Жаир Болсонару / REUTERS

На одному з військових літаків, які супроводжували лайнер президента Бразилії Жаїра Болсонару на саміт G20, знайшли 39 кг кокаїну.

У заяві, зробленій бразильським міністерством оборони, йдеться, що наркотики знайшли, коли літак, що летів в Осаку, де проходить саміт, здійснив транзитну посадку у Севільї, передає ВВС.

За повідомленнями бразильських та іспанських ЗМІ, затриманий 38-річний сержант Мануель Сільва Родрігес. Він супроводжував трьох бразильських президентів у 29 міжнародних поїздках.

Відео дня

Читайте такожТрамп про тему бесіди з Путіним: не ваша справа (відео)

Джерела в іспанській поліції розповіли газеті "Ель Паїс", що Родрігес вийшов з літака з багажем у руках. Під час перевірки в багажі знайшли 37 згортків з кокаїном.

Родрігес був членом екіпажу літака, який повинен супроводжувати президента Болсонару на зворотному шляху із саміту "двадцятки".

Президент летів на іншому літаку, який дорогою в Осаку приземлився в Лісабоні. Літак президента теж повинен був сісти в Севільї, але план змінився.

Віце-президент Бразилії Амилтон Моуран заявив, що затриманий був професійним наркокур'єром.

"Судячи з того, скільки при ньому було наркотиків, він не просто купив їх на вулиці та повіз із собою. Він був, скажімо так, професійним наркокур'єром", - сказав віце-президент.

Жаир Болсонару написав у Twitter, що вимагає найсуворішого покарання для затриманого сержанта. Він назвав інцидент неприйнятним і зажадав, щоб міністерство оборони у всьому співпрацювало зі слідством.

Родрігес заарештований рішенням іспанського суду без права звільнення під заставу. Поліція з'ясовує, чи була Іспанія кінцевою точкою маршруту наркотиків.

Раніше в порту бельгійського міста Гент поліція перехопила три контейнери з 2 тоннами кокаїну, упакованого в 1903 брикети вагою близько 1 кілограма кожен. Брикети з наркотиком були марковані логотипом правлячої російської політичної партії "Єдина Росія".