Міністри оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн і Нідерландів Анк Бейлевелд / фото defensie.nl

Німеччина і Нідерланди об'єднали свої зусилля з метою створення першого в історії "військового інтернету".

Як повідомляє РБК з посиланням на видання ZDNet, відповідну угоду міністри оборони Німеччини і Нідерландів Урсула фон дер Ляєн і Анк Бейлевелд підписали в минулу середу в Брюсселі, де проходило засідання голів оборонних відомств країн-членів НАТО.

Наголошується, що це перший випадок, коли дві країни об'єднують свої військові мережі.

Відео дня

Нова об'єднана мережа отримає назву Tactical Edge Networking (TEN). Вона стане тестовим варіантом для об'єднання військових мереж інших членів НАТО в майбутньому.

Читайте такожЄС проведе "військові ігри" для підготовки до кібератак із Росії й Китаю

Штаб-квартира TEN буде знаходитися в німецькому Кобленці, а центр технологічного дизайну і прототипування відкриють у нідерландському Амерсфорті.

На першому етапі в рамках TEN налагодять зв'язок між наземними операціями німецької армії (D-LBO) і тактичної комунікаційною програмою FOXTROT Міноборони Нідерландів.

Очікується, що розгортання TEN обійдеться обом країнам у мільйони євро. Гроші знадобляться на переоснащення десятків тисяч солдатів і транспортних засобів новим сумісним із TEN обладнанням, зауважує видання.

Раніше УНІАН повідомляв, що на Паризькому авіасалоні Ле-Бурже Німеччина, Франція та Іспанія підписали рамкову угоду щодо реалізації найбільшого в Європі оборонного проекту - впровадження системи ведення боїв у повітрі нового покоління.