Ілюстрація REUTERS

Понад 32 тисячі мігрантів загинули або зникли безвісти в 2014-2018 роках, причому найбільша кількість смертельних випадків сталася на шляху з Північної Африки до Європи через Середземне море.

Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на Міжнародну організацію з міграції (МОМ).

Читайте такожТрамп відтермінував масову депортацію мігрантів зі США

Відео дня

Міграційне агентство ООН зазначає, що зібрані по всьому світу дані містять недооцінку справжніх масштабів проблеми, оскільки про багато випадків загибелі мігрантів ніколи не повідомляється, а багато тіл так і не знаходять. Проте, опублікована статистика малює дуже похмуру картину для сотень тисяч біженців і мігрантів, які наражаються на смертельний ризик, вирушаючи в дорогу в пошуках захисту або кращого життя.

У доповіді МОМ йдеться, що за цей період у Середземному морі загинули або зникли близько 18 тисяч осіб. Тіла майже двох третин цих жертв так і не були знайдені.

Представник МОМ Джоел Міллман повідомив, що біженці рохінджа становлять переважну більшість із 2,2 тис. випадків загибелі мігрантів у Південно-Східній Азії, а більшість із 288 смертельних випадків у Південній Азії припадає на мігрантів із Афганістану.

Недавня спільна доповідь МОМ і ЮНІСЕФ на ту ж тему присвячена дедалі більшій кількості дітей, які стають мігрантами й вирушають у небезпечну подорож.

Зібрані дані свідчать, що в період із 2014 по 2018 рік загинули або зникли безвісти близько 1,6 тис. дітей - у середньому приблизно по одній дитині на день. Дослідники зазначають, що справжні масштаби цієї трагедії невідомі, оскільки в багатьох випадках, загибель цих дітей-мігрантів ніде не реєструється.