Ілюстрація REUTERS

Служба громадянства та імміграції США 19 липня оголосила про початок реалізації нового плану "удосконалення тесту для отримання громадянства".

Читайте такожУ США розкрили масштабну шлюбну аферу для отримання посвідки на проживання

Як сказано на сайті організації, питання цього тесту будуть переглянуті і оновлені. Зокрема, зміни торкнуться розділів суспільствознавства, історії США, політичного устрою і системи цінностей, а також тесту на знання англійської мови, передає «Німецька хвиля».

Відео дня

Перші випробування нового списку питань почнуться восени 2019 року, а повна заміна відбудеться до кінця 2020 - початку 2021 року. Останній раз тест для отримання громадянства США переглядався владою у 2009 році. Він містить 100 питань про США, з яких кожному претенденту задається десять. Щоб пройти тест, необхідно правильно відповісти на шість із них.

У 2018 році громадянство США отримали близько 757 тисяч людей - це найвищий показник за останні п'ять років.

Між тим, 11 липня президент США Дональд Трамп, після багатотижневого судового спору з демократичною партією і правозахисниками, відмовився від включення в перелік питань до наступного перепису населення питання про громадянство. Замість цього за допомогою указу він має намір зібрати інформацію про громадянство в базах даних різних міністерств і відомств. Трамп вважає вкрай важливим мати чітке уявлення про те, скільки в країні проживає осіб з громадянством США і скільки - без нього. Адміністрація нинішнього президента спочатку оголошувала про прагнення знизити рівень легальної та нелегальної імміграції.

У середині липня президент США запропонував чотирьом демократкам з Конгресу "повернутися у свої країни". Три з них народилися в США, четверта приїхала туди дитиною та отримала громадянство. Палата представників засудила Трампа за расистські висловлювання.